Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Zeytin Kooperatifi'nin en eski ortağı

Zeytin Kooperatifi

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin 55. sırada en eski ortağı olmasıyla gurur duyan Ahmet Köklü, hiç kimsenin ayrışmaya gitmeden, bir bütün olarak herkesin kooperatifine sahip çıkmasını istedi.

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin 55. sırada en eski ortağı olmasıyla gurur duyan Ahmet Köklü, hiç kimsenin ayrışmaya gitmeden, bir bütün olarak herkesin kooperatifine sahip çıkmasını istedi.
Erdek`te, 99 yaşındaki Ahmet Köklü`nün, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin 55 nolu ortak numarasıyla yaşayan en eski ortağı olduğu ortaya çıktı. Marmarabirlik`in kurulduğu 1952 yılında Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin ortağı olduğunu söyleyen 4 çocuk ve 8 torun sahibi Ahmet Köklü, çocukluğundan beri zeytin müstahsilliği yaptığını belirtti.
Erdek İlçesi Alaattin Mahallesi`nde oturan Burhan Köklü, üretici ortakların Erdek`teki Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ne sahip çıkmalarını istedi.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin, 15 Kasım Salı günü yapılan seçimli genel kuruluna yaşına bakmadan büyük bir sorumluluk üstlenerek katılan Ahmet Köklü, kooperatifin yaptığı kongre sayısını artık hatırlamadığını, ancak Salı günü yapılan son kongre gibi büyük katılımlı kongreye ilk kez şahit olduğunu itiraf edip, kongrede yarışan adaylara gösterdiklerini cesaretlerinden dolayı kutladığını dile getirdi.
Köklü, "Eski yıllarda çok sıkıntılar çektik. Zeytinleri at ve eşek sırtında kooperatife götürürdük. Şimdi traktörler ve kamyonetler zeytini çok kısa sürede kooperatifin alım merkezlerine ulaştırıyorlar. Günümüzde her şey çok kolay. Zeytincilerin Marmarabirlik-Erdek`e sahip çıkmalarını istiyorum" dedi.
Marmarabirlik-Erdek ortaklarına büyük önem verdiklerini belirten Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gümüştaş ise, "Ahmet amca bizim yaşayan en eski üyemiz. Bu yaşına rağmen ortaklığın gereklerini yerine getiriyor. Kooperatifimizi çok seviyor. Bizde kendisini çok seviyoruz. Ahmet amca bizim için yaşayan bir tarih. Allah kendisine uzun ömür versin" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı